red point

Често задавани въпроси

Система за контрол на достъпа и отчитане на работното време

 

Колко важен е контролът на достъпа за една организация?

Ако искате да сте спокойни, че хората, които се опитват да достъпят Вашата собственост действително са оторизирани за такъв достъп, то тогава е препоръчително въвеждането на подобно решение. Системата за контрол на достъпа и отчитане на работното време гарантира, че потребителите са тези, които казват, че са и имат права за достъпа и дейностите, които искат да извършат.

Кой модел е най-подходящ за мен?

Не всеки има критична необходимост контрола на достъпа да бъде прилаган стриктно. Нашата система е достатъчно гъвкава, за да се конфигурира според нуждата на всяка организация с възможност за надграждане по всяко време. Свържете се с наш специалист, който ще определи най-подходящия модел, който да отговаря на вида и чувствителността на данните, които ще обработвате.

Нужен ли ми е предварителен план за изграждане на системата?

При планиране на контрола на достъп най-важно е да се анализира физическото пространство на обекта. Определянето на уязвимите точки ще повлияе върху избора на заключващите механизми, вида на вратите, необходим брой и позициониране на камерите, четците и ролите на точките на достъп.

Интеграция с други системи за сигурност?

За постигане на максимална сигурност във всички възможни аспекти е възможно интегрирането с други системи за СОТ и видеонаблюдение, противопожарни системи, алармени системи, сензори и датчици за движение, осветление, температура, периметрова охрана.

Как мога бързо да създавам работни графици?

Предлагаме допълнителен модул, който ще Ви позволи бързо да импортирате желаната информация от предварително направена таблица в Excel със смените за всеки служител/и, зачислен/и в даден отдел/и за бъдещ период. Друга допълнително предлагана функционалност е автоматично разпределение на смени. Първоначално при регистрация на вход, системата няма да отрази към коя смяна е зачислен служителя. Това ще се види едва когато служителя се регистрира на изход и са минали поне 4 часа от работната смяна. Тогава автоматично системата изчислява към коя от всичките предварително зададени смени отговаря неговото заработено време и му я задава.

Забравил съм да се регистрирам на входа/изхода или съм си забравил картата за достъп?

Софтуерът предоставя възможност да стартирате или приключвате ръчно работното време на служителите, ако те са забравили своята карта(чип). За целта е необходимо да имате права за извършване на такъв тип операции. Функционалността предоставя и възможност за справка с всички служебно направени корекции до момента.

Мога ли автоматично да получавам периодични отчети?

Предлагаме допълнителен модул „Конфигурация на e-mail график“. При наличието на лиценз за този модул може да направите неограничен брой имейл нотификации с желаните от Вас справки - автоматично ежемесечно, ежеседмично, ежедневно изпращане на справка към един или няколко имейл акаунта. Потребителя може да зададе какви справки да получава: Хронологична справка, Справка за работното време, Справка закъснение на служители, Справка – форма 76, Справка – Форма 19, Справка Явяване/Неявяване. Справката може да бъде направена и за конкретен отдел/и.

Съвет на специалиста

В случай на възникнал системен проблем, колкото и тривиален да изглежда, не се опитвайте да го решите сами. Рискувате не само да повредите цялата система, но и да изгубите безвъзвратно важна за Вас информация. Нашите експерти са на разположение за всякакви въпроси и нужда от съдействие.

 

 


Видеонаблюдение

 

Имате ли нужда от видеонаблюдение?

Съществуват различни фактори, които определят нуждата от видеонаблюдение (видеоконтрол). Най-често е с цел защита и охрана на офиса, склад, магазин, кафене, производствена база, паркинг или на дома. Друга причина, която наше проучване е установило, е с цел контрол и мотивация на служителите. На трето място отчитаме грижата за наши роднини, обикновено възрастни хора. Най-основната причина за повечето хора да прибягнат до видеонаблюдението като услуга е да защитят своето имущество. Освен това е доказано, че поведението на хората пред камера е различно и спазват правилата много стриктно.

Как да определите разходите?

Често попадаме на клиенти, желаещи да изградят система за видеонаблюдение, защото вече са били обект на кражба или друг обект в близост е бил. Стойността на една добре изградена система за видео контрол често е по-евтина от щетите и открадната стока или пари. А нервите, които съпътстват това, не можем да ги оценим. Освен това системите за видеонаблюдение могат не само да записват картина, но и да я анализират и реагират с предварително зададени команди.

Какво включва системата за видеонаблюдение?

За изграждането на една система за видеонаблюдение са необходими освен камери също и видеосървъри, които да захранват камерите и да запазват направените записите. Тези устройства позволяват на потребителите да гледат отдалечено в реално време потока от камерите. За свързване на камерите и видеосървъра се използват захранващ кабел, както и друг специализиран кабел(коаксиален, FTP или UTP и т.н.), по който да се изпраща видеосигналът. Необходими са и свързващи елементи като – балуни, фумове, куплунзи и др. В зависимост от типа обект, може да се наложи използването на кабелни канали, гофрирани тръби или други крепежни елементи.

Какъв е минималния брой камери за постигането на максимална сигурност?

Всеки обект е строго индивидуален и има своите специфични изисквания. Затова най-добрият вариант е да се извърши предварителен оглед на мястото от наши специалисти, които ще могат да Ви консултират за най-изгодните и подходящи решения за Вас.

Ще ми струва ли нещо, ако повикам специалист на Ен Ер Джи Софт, за да извърши оглед на обекта?

Не, огледите от наши специалисти са напълно безплатни.

Кои са най-подходящите местоположения на камерите за видеонаблюдение?

След като сте решили да поставите камери за видеонаблюдение възниква главния въпрос - къде точно да ги поставите. Именно на този етап трябва да се замислите къде са най-уязвимите места във Вашата собственост и от къде биха могли да се промъкнат нечаканите гости. Друга съществена част е камерите да се монтират, така че да не могат да се счупят или повредят. В същото време е препоръчително да монтирате камери, които да бъдат видими от далече и да плашат крадците, но да не могат да ги достигнат.

Могат ли камерите за видеонаблюдение да „виждат“ на тъмно?

Ен Ер Джи Софт предлага богата гама от техника за видеонаблюдение като камерите с инфрачервена процветка позволяват видимост и в пълен мрак. Единствената разлика в записа е, че картината е черно-бяла, но въпреки това, достатъчно ясна.

Постоянно ли записват камерите за видеонаблюдение?

Охранителните камери имат специални сензори, които засичат всякакъв тип движение. За да не се запълва ненужно паметта на видеосървъра, камерите записват, единствено при отчитане на движение.

До колко назад във времето се пазят записи на видеосървъра?

Тук отново нещата са строго индивидуални, от значение са броят на камерите, интензивността на движение в обекта, от резолюцията на камерата, от паметта на видеосървъра и т.н. В зависимост от нуждите на клиента обаче, специалистите на Ен Ер Джи Софт могат да осигурят запазване на записите до 20 дни, както е разрешено от закона.

Мога ли да наблюдавам камерите и да гледам записи отдалечено и ще ми струва ли нещо допълнително?

Всички системи за видеонаблюдение, които Ен Ер Джи Софт изгражда, предоставят възможност за отдалечено наблюдение, като за това не се доплаща допълнително. Единственото условие, за да можете да използвате тази опция на софтуера е да имате Интернет с реален статичен IP адрес или градска свързаност на мястото, където е поставен видеосървърът и инсталирани специални програми на компютъра, от който искате да гледате записи или да наблюдавате в реално време.

Интеграция с други системи за сигурност?

Системите за видеонаблюдение могат да бъдат комбинирани със система за контрол на достъпа и отчитане на работното време. Така се създава ефективна и комплексна система за оторизация и управление на персонала. Използването на видеонаблюдение, контрол на достъпа, периметрова охрана и комбинирането на различни сензори в интегрирано решение дава добра възможност за противодействие на атаките и повишаване на сигурността.

Съвет на специалиста

Всеки обект има своите специфики. Дори и да сте се спрели на конкретно предложение, обърнете се към наш експерт за предварителна консултация, за да изградите професионална и надеждна система за видеоконтрол.

 
© 2024 NRJ Soft Ltd. Всички права запазени!
Back To Top