red point

Системи за видеонаблюдение

Ролята на видеонаблюдението в нашето ежедневие

Нуждата от видеонаблюдение може да бъде породена от много различни фактори.

Най-често срещаната нужда е с цел защита и охрана на офиса, склад, магазин, кафене, производствена база, паркинг или на дома. Друга причина, която наше проучване е установило, е с цел контрол и мотивация на служителите. На трето място отчитаме грижата за наши роднини, обикновено възрастни хора.

Причината! Най-основната причина за повечето хора да прибягнат до видеонаблюдението като услуга е да защитят своето имущество. Това са хора, които имат малък, среден или голям бизнес. Те инвестират в техника, материали и други активи, които искат да защитят от набезите на крадци или нечестни служители. Понякога самото наличие на охранителни камери е напълно достатъчно да откаже крадец от извършване на кражба.

Защо? Защо да рискува да бъде разкрит, след като има други места без видеонаблюдение.

Доказано е, че поведението на хората пред камера е различно. Те спазват правилата много стриктно. Психологическият фактор от това, че нашите действия се записват е голям. Това влияе както върху решението на крадци, така и на служителите към техните отговорности и задължения.

 

Полезни съвети за правилен избор на система за видеонаблюдение

 

  1. С големия брой системи за видеонаблюдение на пазара, изборът на най-подходящата, може да бъде доста трудна задача. Търсейки най-доброто съотношение качество/цена съобразно нуждите и бюджета си, ние Ви съветваме да инвестирате в качествена малка първоначална система с възможност за добавяне на още камери на по-късен етап, отколкото да закупите много на брой евтини камери, които може да Ви създават проблеми. Също е от значение предназначението им - за външен или вътрешен монтаж. Този избор е съществен, понеже съществуват различни изисквания при монтажите на камерите.

  2. Трябва да определите целта на системата за сигурност, която ви е нужна. Дали става въпрос за охрана на дома или бизнеса, колко голяма е площта, която трябва да се наблюдава. Това ще ви помогне да определите колко голям трябва да бъде обхвата на системата. Системата поддържа ли разширяване, ако за в бъдеще решите да разширите обхвата на охраняваната зона. За да добавите още камери е важно да си изберете предварително ДВР устройство с повече канали.

  3. Важно е с вземането на решение какво искаме да постигнем с наблюдението, да решим и къде искаме да поставим камери. В зависимост от това дали камерите ще са отвън, изложени на атмосферни влияния или вандалски прояви е препоръчително да се изберат камери за външен монтаж. Те са специално проектирани да издържат на вандализъм и на екстремни метеорологични условия (покривайки критериите на стандарт IP66).

  4. След като се обмисли какво искаме да постигнем, къде искаме да поставим камери, трябва да обмислите необходимостта от охранителни камери с инфрачервена подсветка ( IR ). Те са в състояние да заснемат картина и през нощта, при слаба или никаква светлина. Това зависи от броя на светодиодите. Ако Ви е необходимо нощно виждане на по-далечно разстояние, изберете камери с по-силна подсветка или такива, снабдени с новите матрични LED диоди.

  5. Ако сте добре запознати с техниката за видеонаблюдение, бихте могли и сами да настроите системата си. Но ако сте като повечето хора, ще ви е необходима професионална помощ. Най-сигурният вариант е нашите техници да осъществят цялостния монтаж на системата или поне да монтират хард диска и да направят основните настройки на видеорекордерът. По този начин ще избегнете нежелани грешки и проблеми. Също може да получите инструкции по телефона при евентуални затруднения.

 

Ако се колебаете в избора си и не сте сигурни какво ще покрие Вашите нужди, специалистите и инженери на Ен Ер Джи Софт ЕООД са на разположение без да имате ангажимент за закупуване на техника.

© 2024 NRJ Soft Ltd. Всички права запазени!
Back To Top